Op donderdagmiddag 12 januari 2017 hebben wij op de Horecava het officiële SVH-erkenningskeurmerk ontvangen voor haar opleiding Wijntraining Online (WTOL) Basis, die opleidt voor het examen SVH Wijn 2. Hiermee zijn we de eerste wijnopleiding in Nederland die erkend is volgens de vernieuwde SVH Erkenningsregeling Horecaopleidingen 2016. 

Eerste wijnopleider die aan de eisen voldoen die de horeca branche stelt. 

Met deze officiële erkenning voldoet Wijntraining Online aan de vastgestelde criteria gericht op het waarborgen van de kwaliteit van ons opleidingsprogramma, de kwaliteitszorg en de klachtenbehandeling. Het volledige traject bestaat uit het beoordelen van het lesmateriaal, een inhoudelijke toetsing van de opleidingen, een audit op de locatie en een mystery visit om te controleren in hoeverre theorie en praktijk van de opleiding overeenstemmen. Wij zijn trots dat we als eerste wijnopleider aan de eisen voldoen die de horeca branche stelt. 

WTOL voorziet in een grote behoefte in de horeca.

SVH-directeur Ricardo Eshuis: “Wijntraining kan voor een belangrijk deel online. Het proeftechnische deel moet echt in de praktijk gebeuren. Daar zat voor deze opleider de uitdaging. De leermethode van WTOL is zo ingericht dat online theorie en offline praktijk elkaar in een goede mix versterken. Daarmee voorziet deze opleider in een grote behoefte in de horeca: online leren waarbij medewerkers kort van de werkvloer zijn maar wel goed worden opgeleid en begeleid naar het examen SVH Wijn 2.”

Unieke leermethode.

Wij gebruiken een unieke leermethode, het zo genaamde; “Serious game learning” en Blended Learning. oftewel leren door vermaak in combinatie met praktijktraining. Voor de toetsing van al onze examens maken wij gebruik van de nieuwe SVH Wijnexamens. 

Het is onze ambitie om al onze cursussen en opleidingen te laten toetsen en te erkennen door SVH, zodat werkgevers en leerlingen een goede kwalitatieve keuze kunnen maken voor een op de praktijk gerichte wijnopleiding die geschikt is voor de horeca. In de afgelopen jaren is onze aanpak een succes formule gebleken voor vele studenten van middelbare scholen, verschillende hotelketens en diverse wijnimporteurs.  

 

Over SVH

SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) staat achter de Nederlandse horeca. Kerndoel is het vergroten van de vakbekwaamheid in de horeca en alle branches waarin hospitality van belang is. Samen met partners uit het onderwijs, politiek en bedrijfsleven stelt SVH kwaliteitseisen voor de branche vast. Op basis daarvan worden examens en leermiddelen ontwikkeld voor het onderwijs, opleiders en ondernemers. SVH beheert ook de SVH Meestertitels en organiseert diverse brancheactiviteiten. Voor meer informatie: www.svh.nl.

WTOL Kennisniveau

WTOL 1 – Een kennismaking met wijn

WTOL 2 – Basis (Kennisniveau SVH wijn 2)

WTOL 3 – Gevorderd (Kennisniveau SVH wijn 3))

WTOL 4 – Gevorderd (Vinoloog van de WTOL Academy® (Kennisniveau SVH wijn 4 – Gastronoom/sommelier))

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *