Een kleine twee uur vliegen en je bent in een typisch mediterraanse manier van leven terecht gekomen. Mallorca! hét eiland met 300 zon-dagen per jaar. Voor natuurliefhebbers is dit eveneens een aantrekkelijk en veelzijdig eiland. Ver weg van de overvolle kusten komen wandelaars in het binnenland aan hun trekken.

Mediterrane levensstijl

Inmiddels woon ik alweer een aantal jaar op Mallorca. Hier in Mallorca en vele andere landen aan de middellandse zee, leven de mensen op een iets ander tempo dan wat wij gewend zijn in Nederland. Over de geheimen van een lang leven, de gemiddelde levensduur van mensen in een mediterraan klimaat, schrijf ik uitgebreid in mijn E-Boek “365 dagen wijn – Past wijn in een gezonde levensstijl?” Deze kun je GRATIS downloaden. 

Denominacion Origen

Aan de voet van de imposante bergketen Serra de Tramuntana ligt het wijngebied Binissalem, met een eigen Denominacion Origen (D.O.) Binissalem kreeg in 1991 als eerste gebied op de Balearen de D.O.status. Binissalem is de grootste stad in het wijnbouwgebied, dat in het midden van het eiland Mallorca ligt. Hier ligt ook het gerenommeerde wijnhuis José L. Ferrer is onze thuis basis voor de wijncursus. “Wijnkenner in een week”. (Kennisniveau WTOL | SVH 3)

Wijnkenner in een week

In deze cursus krijg je een brede kennis van wijn. We gaan hierbij uit van leren en studeren over wijn in een gezellige en leerzame sfeer. We proeven en ontdekken ca. 70 karakteristieke wijnen. Je doet vooral praktische kennis op en leert om op een neutrale wijze wijnen te beoordelen. We gaan o.a. in op de volgende thema’s en landen:

√ De Smaak van wijn, Smaakfactoren Wijnbouw en wijnbereiding, Vinificatie

√ Wijnwetgeving, Wijnbouw zones algemeen, Noord Frankrijk

√ Frankrijk, Spanje, Portugal (Port) en Italië

√ Overige Europa

√ Ontdek de nieuwe wereld

Wanneer? 24 – 28 april 2017

Lesdagen zijn van 09.30 tot 13.00 uur. m.u.v.  Dagprogramma 28 april.

Meer informatie over deze cursus

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *