Argentinië is een groot land. Met maar liefst een lengte van 3460 kilometer en half zo breed (1580 kilometer). Door de enorme lengte heeft het verschillende kenmerken. In het Noorden is het haast subtropisch warm en in het uiterste zuiden koud en droog. De Andes gebergte zorgt voor een natuurlijke beschutting die voor sommige delen gecompenseerd wordt door irrigatie (het bedruppelen van de wijngaard).

Klimaat

Door de warmte in het Noorden en Midden worden de meeste wijngaarden aangelegd op de hellingen ( 1500 meter a.s.l.). Dit zorgt overdag voor optimale positie tot de zon en ‘s avonds voor afkoeling. Er is sprake van een groot verschil in de dag en nacht temperatuur. Dit zorgt dat de druiven voldoende aroma’s kunnen ontwikkelen en behouden.

Druivenrassen

Argentinië Staat vooral bekend om zijn Malbec wijnen. Een rode druif die ooit uit Frankrijk is meegekomen. In wit is het vooral bekend geworden door de Torrontés druif. Een druif die vooral aromatische wijnen geeft. Droog tot licht zoet. De Bonarda is het vermelden waard; een druif die eigentijdse wijnen geeft. Daarnaast verschillende druiven zoals Tempranillo, Pedro Ximénez, Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot noir, Chardonnay en Sauvignon blanc.

Bodegas Luigi Bosca

Een nationaal en internationaal bekend wijnhuis dat al ruim 140 jaar in familie bezit is. De wijnen van Finca de Linda komen van een 32 hectare grote wijngaard in Vistalba een gebied in Mendoza. Luigi Bosca heeft de visie van verantwoord wijn maken. Dit houdt in zorgen voor de grond waarop de druif gedijt. En zorgen voor alle middelen om een kwaliteitswijn te produceren. Dus moderne technieken gebruiken om zo een optimale reflectie van de druif in de wijn te krijgen.

Eens verder snuffelen aan Argentijnse wijnen? Klik hier voor uitgebreide informatie

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *