Tegenwoordig is het heel erg makkelijk om een recensie te plaatsen op internet. Facebook, Twitter en de vele recensie websites zoal bijvoorbeeld Iens zijn immers een bakermat voor commentaar. Ben jij je er van bewust dat klanten/gasten negatieve recensie eerder plaatsen dan positieve? Ik gebruik overigens de termen gasten en klanten door elkaar, we willen gastvrij, klantgericht zijn maar klanten betalen uiteindelijke en niet gasten…

Heb je al een reactie op onze Facebook pagina achter gelaten? 

Drie keer eerder een negatieve recensie


Uit onderzoek onder 548 restaurantbezoekers is gebleken dat klanten na een bezoek aan de horeca drie keer zo snel een negatieve recensie online plaatsen dan een positieve recensie. Daarnaast is de kans dat gasten hun negatieve ervaring aan het personeel doorgeven klein blijkt uit dat zelfde onderzoek. Slechts 51% van de klanten die ontevreden waren over hun restaurantbezoek hebben dit aangegeven bij het personeel, terwijl 86% van de gasten dit bij het personeel hebben aangegeven wanneer ze wel tevreden waren.

Positieve ervaring

Uit hetzelfde onderzoek komt ook naar voren dat 6% van de gasten met een positieve ervaring een online recensie op een recensie-site heeft achtergelaten, terwijl 20% van de gasten met een negatieve ervaring dit heeft gedaan. Zo blijkt uit het onderzoek van Meters en Weters.  

Wijn is een belangrijke meetlat in de horeca

Drank in het algemeen is vaak een belangrijke meetlat bij vele klanttevredenheidsonderzoeken (vier x letterwaarde) in de horeca.. Heeft het biertje de juiste schuimkraag, is de temperatuur van de rosé aangenaam… Natuurlijk is het ook belangrijk met welke productkennis je aan tafels staat. Een vriendelijke glimlach is een “must” maar veelal niet meer voldoende. De meest gehoorde kreet die ik vaak te horen krijg is: “Ik werk al zoveel en heb geen tijd om te studeren” Ik begrijp dat en ben het geheel met je eens! 

Daarom Wijntraining Online

Wil je als hobbywijnkenner of als medewerker van horeca / wijnspeciaalzaak je wijnkennis vergroten? Met het E- learning │Game Learning progamma vind je hét interactieve digitale leermateriaal voor het wijncertificaat. In 12 modules beschik je over gedegen wijnkennis. Daarnaast heb je meer dan voldoende praktijkgerichte kennis om er straks voor je werk of je hobby mee aan de slag te gaan. Bovendien ontvang je bij inschrijven een abonnement op WINELIFE magazine met het eerste jaar maar liefst 50% korting. 

Klik hier om naar onze online cursussen te gaan. 

Workshop Weet van Wijn 11 juli 

Wil je meer praktijk ervaring opdoen? Wijnen proeven, leren en je eigen smaak ontdekken? Onder begeleiding van Ruud Weterings een ervaren vinoloog/wijndocent. Bij deze dagtraining leer je makkelijker wijnkeuzes te maken en ontdek je meer en meer over je eigen smaak. Je krijgt spelenderwijs de achtergrond van wijn en het combineren van wijn en spijs onder de knie. We gaan met allerhande wijnstijlen, diverse druivenrassen en verschillende wijnen aan de gang. We proeven en ontdekken ca 12 wijnen, dit heb je echt nodig om wijn te leren proeven en vooral je eigen smaak te leren kennen. Je doet vooral praktische kennis op: (inclusief lunch)

Klik hier om je direct voor de workshop aan te melden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *