Na de drukke en overvloedige december maand, nieuwjaars recepties en wijnbeurzen even geen wijn…? of denk je daar anders over ? Ik moet er niet aan denken om de wijn te laten staan. In mijn Gratis E-Boek 365 dagen wijn “Past wijn in een gezonde levensstijl” vertel ik je meer over mijn mediterraanse leefwijze. Wat te denken van een heuse Vinothérapie? 

De eerste Vinotherapie spa in Bordeaux

Deze eerste vinotherapie spa ter wereld werd geopend in 1999; Les Sources de Caudalie. Op een steenworp afstand ten zuiden van  de stad Bordeaux is het hotel prachtig gelegen tussen de wijngaarden van het gerenommeerde wijnhuis Château Smith Haut Lafitte. Hier vindt je een binnen- en buitenbad, een tweetal ‘barrel baths’, hammam en een twintigtal behandelruimtes. Bij Les Sources de Caudalie worden niet alleen vinotherapiebehandelingen aangeboden maar ook wijnproeverijen en kookworkshops.

Ontdek de kracht van de druiven

Niet enkel in Bordeaux kun je terecht om de kracht van de druiven te ervaren, maar ook in Spa Vinothèrapie Caudalie Marques de Riscal in La Rioja (Spanje).

Je kunt ook hier een keuze maken uit de massages, pakkingen of ervaar als het goede van de druiven in een wijnbad met uitzicht op de wijngaarden. De behandelingen hebben prachtige namen … Wat te denken van: “Een merlot wrap” of een pulp friction massage met verse druiven.  Het zwembad met waterjets, hamam en jacuzzi maken de spa compleet voor een bijzondere ervaring.

Wil je meer weten over de Vinotherapie spa bekijk dan ook het filmpje op Wijntraining Online Academy® Denk je na het lezen van dit artikel “Ik zou ook wel meer van wijn willen weten” Wij hebben verschillende officieel erkende Online Wijncursussen voor je samengesteld. Nieuwsgierig geworden? Download dan de GRATIS VIDEO WIJNCURSUS 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *