Dat steeds meer mensen van wijn willen willen weten, dat is niet meer nieuw. Dit is eigenlijk al een aantal jaren aan de gang. Televisie programma’s zoals 24 Kitchen, Gorden Ramsay, Sterrenchefs noem maar op… stimuleren dit. Een jonge generatie is op zoek naar een serieuze baan in de horeca. Middelbare horeca scholen puilen uit, en de ambitieuze hobbyist blijft evenmin achter. Jaarlijks gaan er een paar honderd mensen op voor het officiële SWEN examen. SWEN is in 30 jaar tijd een begrip geworden in wijn minnend Nederland. 

Flexibiliteit en kwaliteit

Nu werken wij al jaren met de grootse onderwijsinstellingen en distributeurs van wijnen in Nederland. De fexibile aanpak van zowel opleiden als toetsen middels de SWEN normen heeft duizenden wijnliefhebbers meer kennis en erkenning gebracht. Het is ongelofelijk fijn dat wij in Nederland zelf kunnen bepalen hoe, bij wie en wanneer je wijnkennis opdoet. Wil je een erkend diploma? Het toetsen gebeurt door een onafhankelijke organisatie: de SWEN.

Flexibiliteit en het zelf kunnen bepalen wanneer een cursus/opleiding te volgen en/of examen te doen is in deze tijd steeds vaker gewenst en voor medewerkers in horeca vaak zelfs vereist.

Wijnonderwijs gaat op de schop

Op dit moment doet zich een bijzonder fenomeen voor. Het wijnonderwijs moet op de schop, dit is althans een mededeling van de onlangs opgerichte Stichting Wijn Onderwijs Nederland (SWON). Je kunt je afvragen of hier behoefte aan is… en bovendien, wat is deze mededeling waard? Het lijkt er op dat er een nieuwe organisatie bij komt met nieuwe normen. Opleiders kunnen nu dus SWON of SWEN normen volgen. De normen van de SWON zijn nog niet geheel bekend, maar het lijkt erop dat juist de flexibele wijze van opleiden en toetsen het moet ontgelden. Is de student hierbij gebaat? 

Vinologen Opleiding 5.0

Onze flexibele wijze van opleiden is in de afgelopen 5 jaar niet onopgemerkt gebleven….Zowel vanuit de wijnbranche, horeca opleiders, hotelketens en ook de vele wijnliefhebbers, is de behoefte ontstaan aan een vervolg in de vorm van een vernieuwde Vinologen Opleiding. Een Vinologen Opleiding 5.0, met aansprekende praktijk docenten. Een digitale leeromgeving. Een Vinologen Opleiding met praktijkgerichte opdrachten. Een Vinologen Opleiding waar niet een importeur een veredeld verkooppraatjes houdt.

Flexibiliteit en inspiratie zijn de kernwoorden. Indien gewenst op maat gesneden voor onze klanten en relaties zoals we al jaren doen. 

Wie is er welkom? 

Iedereen met een diploma op kennis niveau 3 (WSET, SWEN of SWON) Inmiddels zijn we met een tweetal groepen gestart. De nieuwe groep start in februari. Ben je geïnteresseerd? Houdt dan onze website in de gaten, deze zal binnenkort live gaan. Vinologen-Opleiding.nl  en/of WTOL-Academy.nl 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *