Social media is niet meer weg te denken in de “nieuwste” marketing strategieën. Wanneer je dit strategisch goed inzet kun je zomaar je omzet verdubbelen! In de afgelopen maanden heb ik me ernstig verdiept in diverse social media platforms. LinkedIn, Twitter, Weibo in China, Crowd Sourcing en veel meer… en … Ik kan je zeggen door strategisch gebruik van verschillende social media platforms is onze omzet verdubbeld in een jaar tijd! Ik wil hier Facebook eens uitlichten. 

https://www.facebook.com/Wijntraining   

Werkt Facebook voor jouw of werk jij voor Facebook?

Tja Wijn en Facebook. Hoeveel minuten van de dag besteed je aan Facebook? 

Het grote blauwe monster… wanneer je maar wat doet en te pas en onpas heel je leven post aan de rest van de wereld werk Facebook eigenlijk alleen maar tegen je. Heb je een wijnbedrijf of horecazaak dan kun je hier beter direct mee stoppen! Facebook is opgezet als ontmoetingsplek als digitaal ‘smoelenboek. Het is een plek waar mensen kunnen zien wie je bent en wat je doet. En vooral waarom je dat doet.

De waarde van je like

Iedere actie die je op Facebook doet, privé of zakelijk, betekent meer waarde voor Facebook. Dit betekent niet dat het meer waarde heeft voor jouw bedrijf. De database van Facebook groeit iedere seconde met nieuwe likes, posts, shares en gebruikers.

Logisch dus, dat Facebook je aanmoedigt om zoveel mogelijk ‘likes’ en ‘shares’ te verzamelen en te geven. Ook op de Facebookpagina van je bedrijf.

Zelfs als je honderden (of duizenden!) ‘likes’ hebt voor je pagina, heb je geen zekerheid dat je deze likers ook altijd kan bereiken. Facebook bepaalt wie wat in zijn timeline te zien krijgt.

Facebook om je bedrijf te versterken.

De enorme database van Facebook is ook voor jou als ondernemer te gebruiken. Tenminste… als je begrijpt hoe Facebook de database bouwt. In mijn nieuwe opleiding Wine Entrepreneur zal ik hier meer op in gaan. Onderstaand geef ik je vast enkele tips om direct mee aan de slag te gaan. 

1) Maak gebruik van je contacten buiten Facebook (iets wat Facebook natuurlijk liever niet vertelt hoe dit te doen).

2) Gebruik Facebook als één van de instrumenten om je bedrijf digitaal te versterken. Maar gebruik je Facebookpagina niet als basis voor je digitale zichtbaarheid, zodat je niet afhankelijk wordt van Facebook.

3) Wat anderen zeggen over jou en jouw product, dienst of business is 100 keer overtuigender dan wat jij zegt. 

4) Post regelmatig! Op een vast tijdstip en vaste dag. Dit kun je automatisch instellen op Facebook. Je hoeft dus niet achter je PC te zitten om een post te versturen. 

5) Maak eigen filmpjes en/of afbeeldingen. Witte tekst in een mooi plaatje werkt altijd goed. Houd tekst 20% van je image (anders doet Facebook er niets mee) 

6) Facebook laat slechts 14% van jou volgers je bericht zien… Boost je eigen post! Facebook is voor lange termijn. (LinkedIn en Twitter ook trouwens) 

7) Word geen Facebook Junky Plan berichten in, je kan weken vooruit plannen!

stel een vraag, zet quotes, plaats dilemma’s, hergebruik succesvolle content, geef tips. start een conversatie. 

8) Post video’s berichten, niet vanuit Youtube of Vimeo, maar rechtstreeks!

9) Maak GEBRUIK van hoofdletters! 

10) Facebook is voor lange termijn! Wordt de meest waardevolle speler in je markt! 

Wil je jouw bedrijf ook laten groeien? Op 12 september start de nieuwe wijnopleiding Wine Entrepreneur Klik hier voor meer informatie. 

Maak Facebook belangrijk voor je bedrijf, laat hieronder dan een berichtje achter! 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *