Door Vincent Bakker: En heb jij al op het terras gezeten? Gezellig met mate(n)  en een glas wijn, heerlijk in het zonnetje?

Ik zelf krijg dan altijd de voorjaarskriebels

Het moment dat je de rode wijnen iets meer links laat liggen en weer meer aandacht schenkt aan witte wijn. Voor mij in het voorjaar wel de iets vollere witte wijnen. Denk bijvoorbeeld aan een hout gelagerde chardonnay uit de bourgogne of een “nieuwe wereld”chardonnay uit Californie met eveneens houtlagering. 

Het zijn wijnen die je iets warmer kan consumeren. Dit vind ik altijd fijner combineren met het prille voorjaarszonnetje. Daarnaast zijn er natuurlijk tal van andere wijnen die voldoen aan deze eisen.

Een leuk voorbeeld dat ik laatst tegen kwam is een Weissburgunder  Riserva uit de Alto adige streek in Italië. Een voor mij aparte combinatie die ik persoonlijk nog niet kende. Er valt dus nog genoeg te ontdekken. 

Het mooie van deze tijd van het jaar vind ik ook de tegenstrijdigheid in de wijnwereld. Het noordelijke halfrond al zit ongeduldig  te wachten op de nieuwe scheuten. Terwijl het zuidelijke halfrond nog druk bezig is met de nieuwe oogst. Het jaargang 2017 is daar al een feit. De kwaliteit wordt daar beoordeeld en de beproevingen van de afgelopen jaar worden herkend, genoteerd en mee genomen in het wijnmaking proces. Gekeken wordt naar de zuurgraad, het alcoholgehalte en de concentratie van de smaken.  

De vraag die ik jou wil stellen is: “Welke wijn drink jij het liefst in het voorjaar?”

Net als ik, een wat vollere witte of toch liever een lichtere rood als bijvoorbeeld de Beaujolais? Ik ben benieuwd…

Wil je meer weten over wijn, misschien ben je wel nieuwsgierig geworden Download dan het GRATIS video cursus

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *