Stel je eens voor… Je vertrekt naar het wijngebied Uitiel-Requena in de “Sierra de la Bicuerca” een van de D.O.’s zo’n 90 kilometer van de stad Valencia. We gaan op bezoek bij Hoya de Cadenas van Bodega Vicente Gandía. Vicente Gandia is het grootste wijnhuis in de omgeving van Valencia en heeft, volgens de Penin Guide, (Spaanse wijngids) de beste prijs-kwaliteit verhouding.

 

Het landgoed is voorzien van alle moderne technologieën, die nodig zijn om het optimale uit de bodem en de druif te halen. Dit gebied staat ook bekend om zijn ‘doble pasta’, wat dat precies is kun je zelf aan de wijnmaker vragen! 
Alle wijnstokken hebben een eigen, computergestuurd irrigatiesysteem dat alleen gebruikt wordt als er weinig regen is. Snoeien, bijsnoeien en oogsten worden allemaal uitgevoerd met milieuvriendelijke technieken om erosie en uitputting van de druif en bodem te voorkomen.

 

In de middag genieten we van de Spaanse keuken met een gezellige lunch. Nadat we de wijnmaker het hemd van het lijf hebben gevraagd gaan we richting het wijnmuseum!

Het ‘Art on Barrel Museum exposeert een collectie van gedecoreerde vaten bij bekende kunstenaars uit de provincie Valencia. Tot nu toe was deze collectie alleen nog maar voor publiek te zien op de ARCO Art Fair in het Valenciaanse Instituut van Moderne Kunst (IVAM).

 

Om 16:00 uur vetrekken we weer met onze chauffeur naar Valencia, waar iedereen zich lekker kan opfrissen. Deze dag wordt afgesloten met een super diner: tapas met uitzicht over de middellandse zee, uiteraard inclusief wijnarrangement.

 

KLIK hier voor de wijnreis naar Valencia op 4 – 5 – 6 juni

E-Learning Spaanse wijnen Klik hier 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *