Het Spaanse wijnhuis Bodegas Vicente Gandia werd in 1885 opgericht door de gelijknamige “Vicente Gandia” In de eerste prille jaren van dit wijnhuis, richte zij zich op de handel van wijn in vaten op de Europese markt. Deze handel hield aan tot het einde van de jaren zestig, tot de derde generatie de scepter zwaaide over de Bodega. Deze generatie zag nieuwe mogelijkheden voor de verkoop van wijn op fles. De familie Gandia was de eerste in Valencia die de wijn op deze manier aanbood. Hun keuze voor wijn op fles kwam de kwaliteit van de wijnen ten goede en het duurde dus ook niet lang voordat andere bodegas volgden. Bekijk hier de video 

Pionier in Valencia 

Een ander belangrijk stappen van de Familie was de verwerving van het Hoya de Cadenas Estate, 100 kilometer ten westen van Valencia. Dit 200 ha. grote Estate is een ecologisch paradijs en ligt in de DO Utiel-Requena. Op 800 meter hoogte bevinden zich de wijngaarden met de inheemse druiven Tempranillo, Bobal maar ook de meer internationaal bekende Cabernet Sauvignon, Chardonnay en Sauvignon Blanc. Door de hoge ligging van de wijngaarden profiteren de druiven van een microklimaat waarbij de temperatuurverschillen tussen dag en nacht zeer bevorderlijk zijn voor de ontwikkeling van de aromastoffen in de druif. Hoya de Cadenas beschikt ter plaatse over moderne wijnkelders en een vatenkelder met een capaciteit van 12.000 vaten van Frans Allier en Amerikaans Missouri eiken. Met de Hoya de Cadenas wijnen wordt ingezet op de verdere uitbouw op de internationale markt. Het pionierswerk in de regio is door de vierde generatie inmiddels voort gezet. 

4e generatie breid uit!

De Bodega, dat inmiddels gerund wordt door de vierde generatie in de vorm van de broers José en Javier Gandia, heeft zich toegelegd op de uitbreiding van hun portfolio met wijnen uit meerde regio’s in Spanje, zoals: Rioja, Rueda, Rias Baixas, maar ook Ribera del Duero en zelfs Priorat.

De broers Gandia bieden vandaag de dag naast hun wijnen uit Valencia en Utiel-Requena dus een scala aan wijnen van andere Spaanse herkomsten. De filosofie van Vicente Gandia is door de jaren heen hetzelfde gebleven: wijnen maken die jaar na jaar betrouwbaar van kwaliteit zijn, toegankelijk en goed doordrinkbaar, altijd met een uitzonderlijk prijs-kwaliteitverhouding.

Ga je mee op wijnreis in oktober? (Gratis) 

Op 23 – 24 en 25 maart bezoeken wij dit bijzondere wijnhuis in Valencia. Speciaal voor onze Online Wijncursisten bieden we deze reis tegen een zeer gereduceerd tarief. Deze wijnreis is inmiddels vol geboekt, maar wees gerust… in oktober gaan we weer! Wil je ook mee? Dat kan! Sterker nog je kunt gratis mee… Hoe? 

Stap 1: Like onze Facebook pagina. https://www.facebook.com/Wijntraining 

Stap 2: Maak een foto of pak een glas wijn! (beide mag ook natuurlijk)

Stap 2: Vertel waarom je mee wilt op wijnreis op onze Facebook 

Stap 3: die is er niet…

De leukste inzending gaat GRATIS met ons mee in oktober! 

Ja ik wil graag mee met deze wijnreis en ontvang graag meer informatie? Klik dan hier

Voor onze Online Wijncursus studenten geldt een gereduceerd tarief: €275,- ipv €750,- Wil je ook onze online wijncursus volgen? Bekijk dan ons overzicht en vergelijk de mogelijkheden. 

 

De wijnen van Vicente Gandia zijn in Horeca en Vakhandel verkrijgbaar via Oud Reuchlin & Boelen BV 

Website Wijnleverancier

Website Vicente Gandia

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *