Spanje staat op de derde plaats van de grootste wijnproducerende landen ter wereld. Spanje is op basis van het beplante oppervlak zelfs het grootste wijnland ter wereld. Door de warme en soms hete zomers is er ook veel droogte, hierdoor is er een lage opbrengst en een lage productie. De kwaliteit gaat daardoor weer omhoog.

 

Na de introductie van moderne technieken heeft de productie van Spaanse wijnen de laatste decennia een ware revolutie ondergaan. Mede dankzij enthousiaste wijnmakers spelen Spaanse wijnen mee in de mondiale eredivisie.

 

Er groeien zeer veel verschillende druivenrassen in Spanje. Dit verklaart ook waarom Spanje een geweldig rijk geschakeerd aanbod van wijnen heeft, met veel diversiteit en een eigen karakter. Druivenrassen zoals Tempranillo, Garnacha, Viura, Verdejo en Albariño zijn niet meer weg te denken.

 

Leer alles over de Spaanse wijngebieden en druivenrassen in ons GRATIS E-Learning programma. Een compleet GRATIS E-Learning programma waarbij je alles leert over wijngebieden en druivenrassen.

 

Wil je meer weten over de Spaanse wijnen? Schrijf je dan in voor onze workshop Spaanse wijnen op 23 april 2018.