Sommelier is een functie in een restaurant. De sommelier maakt de wijnkaart, doet de inkopen en adviseert de gasten. Vinoloog is een beschermde titel met een officieel erkend diploma. Een sommelier kan uiteraard opgeleid zijn tot vinoloog, maar dat hoeft niet. Het antwoord is dus Neen! 

Vinoloog worden? 
De opleiding tot Vinoloog is een branche en SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) erkende opleiding, waar je leert blind te proeven en wijnen te herkennen. Je leert alles over druivenrassen, klimaatzones, grondsoorten en het maakproces van wijn. Bovendien ga je bij de SVH Vinologen Opleidng dieper in op de praktische toepasbaarheid in de horeca. 

SVH Vinoloog een erkende titel
. Voor het examens van SVH gelden theoretische en proefkundige kaders. Voor de SVH-examens geldt een plus, op inhoud en praktische toepasbaarheid. Het examen SVH Vinoloog bestaat uit drie onderdelen. 

De SVH Vinologen Opleiding De extra inhoud heeft betrekking op alles wat een medewerker in de horeca moet weten binnen bepaalde functies om een goed advies aan de gast te kunnen geven maar ook de hobbyist thuis, die meer wil weten van wijn en spijs.

Je hebt verschillende mogelijkheden om een vinoloog opleiding te volgen.


A) De volledige Opleiding: In deze opleiding proef je series wijnen die speciaal zijn samengesteld voor het aanleren van een goede proeftechniek. Immers, het organoleptisch onderzoeken en beoordelen van wijn vormt de basis van alle wijnkennis. We starten twee maal per jaar met een nieuwe groep. (februari en september)

B) SVH Vinologen Oplediing zelfstudie: De naam zegt het al… je ontvangt een inlogcode voor het Online programma en je kunt direct aan de slag. Je kunt bovendien bij 4 lessen naar keuze aansluiten voor het proeftechnisch deel. 

Digitale Classroom.

Naast ons E-Learning programma introduceren wij de Digitale Classroom. Met deze nieuwe feature maken wij het mogelijk om LIVE online lessen te volgen over de meest uiteenlopende onderwerpen zoals het maken van opdrachten, casussen, proeverijen en toetsen. Je kunt online discussiëren met studiegenoten op hetzelfde niveau.

Wil je meer weten?


WTOL Academy® biedt verschillende mogelijkheden om je aan te melden voor de Vinologen opleiding. Wil je uitsluitend het examen doen of een zelfstudie met 4 opleiding dagdelen naar keuze, wil je de volledige opleiding volgen? Comfort en flexibiliteit daar staan wij voor! De keuze is aan jou! Meer informatie: WTOL-Academy.nl 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *