Ja, daar is Ilja. Ilja Gort, schrijver, wijnmaker en reclameman. 

Super om hem aan de slag te zien in het Theater van de Smaak bij  Middelbare Hotel School ‘s-Hertogenbosch -Koning Willem I College. Uitgeroepen tot één van de beste (grote) ROC colleges van Nederland. Natuurlijk vinden wij het fantastisch dat alle leerlingen, bij deze opleider wijnonderwijs krijgen, uiteraard met het digitale leer materiaal van Wijntraining Online en onder bezielende leiding van Hugo Linskens (mentor en docent). Maar wat is het geweldig dat Ilja Gort belangeloos ruimte maakt in zijn volle agenda voor deze vakmensen in opleiding. Klik hier om Ilja aan de slag te zien.

IIja Gort maakt veel mensen blij. 

Niet enkel met zijn hilarische verhalen in boekvorm maak hij mensen blij maar ook met zijn wijnen. In 1994 kocht de Nederlander Ilja Gort Château de la Garde, een 13e eeuws wijnkasteel in de buurt van Saint-Émilion. Prachtig gelegen, te midden van zijn bijna 20 hectaren wijngaarden van de beste grondsoort. Sinds 2010 is de naam van het chateau veranderd in Château la Tulipe de la Garde. De Château la Tulipe de la Garde Bordeaux Supérieur wordt gerekend tot één van de beste Bordeaux wijnen van de streek en wint elk jaar op internationale wijnconcoursen gouden medailles. 

Winemaker Michel Rolland

De wijnen van Château la Tulipe de la Garde worden gevinifieerd door winemaker Michel Rolland. Hij is de beroemdste winemaker ter wereld en is verantwoordelijk voor de wijnen op de grote Grand Cru chateaus als Angélus, Ausone, Lascombes, Latour-Martillac, Léoville Poyferré en Smith Haut Lafitte.

De Nederlandse wijnboer Ilja Gort, producent van o.a. de La Tulipe AOP Bordeaux wijnen die bij Albert Heijn te verkrijgen zijn, maar ook de zondoorstoofde Lanquedoc SLURP!. Pure wijn gemaakt van niets anders dan rijpe, pure druiven. En de SLURP! wijnen zij ook verkrijgbaar in PET fles. Ideaal voor evenementen en verkrijgbaar bij ORB Wijn. Zie voor meer informatie www.slurp.nu 

Wil je meer weten van wijn en je wijnkennis bijspijkeren? Met ons Online programma is dat wel zo makkelijk. Liever een praktijk cursus volgen? Kijk dan in onze Agenda voor een locaties bij jouw in de buurt.