Vaak krijg ik tijdens mijn trainingen de vraag welke proeverij kan ik nu het beste bezoeken. Welke is de beste? Dat hangt natuurlijk af waar je naar opzoek bent, ben je student, enthousiaste amateur of professional? Vandaag wil ik je graag meenemen in de wereld wijnproeverijen en wijnbeurzen.

Ik zie door de bomen het bos niet meer…

Wanneer je internet afstruint naar proeverijen en wijnbeurzen kom je er nog al wat tegen. Veel beurzen zijn voor professionals, zoals oa; Prowein in Dusseldorf, VinItaly in Verona en Fenavin in La Mancha. Hier zijn producenten opzoek naar een importeur voor hun producten. Daarnaast zijn er tal van overzicht proeverijen bij de vele wijnimporteurs in Nederland. Hier wordt meestal een kleine entree prijs gevraagd die je bij aanschaf van 12 flessen wijn weer terug krijgt. Het gerenommeerde tijdschrift Perswijn organiseert eveneens proeverijen voor studenten, enthousiaste amateurs en professionals. 
Een aanrader zijn deze is de proeverijen bij 
Wijnhuis Robbers & van den Hoogen te Arnhem. 

Alle proeverijen en beurzen op één site! 

In de overvolle proef agenda’s en wijnbeurzen is er behoefte naar een site voor een totaal overzicht. Welnu… Huub Vandewalle uit Heemskerk heeft hiervoor een oplossing bedacht! Met zijn ProeverijAgenda.nl geeft hij een overzicht wat er in het land zoals te vinden is aan events! Landgoed fairs, Kasteel events, landelijke beurzen, lokale overzichtsproeverijen en zelf een wijncursus overzicht! Je vindt het hier allemaal. 

Creatief ondernemen

Persoonlijk houd ik van creatief ondernemen. Kijk waar de behoefte van jouw “potentiële” klanten liggen en creëer er een oplossing voor. Dat heb ik gedaan in het verleden met Griekse wijnen, ontwikkelen van diverse wijn app’s, een Vino Casino en sinds 2010 met Wijntraining Online.  In 2014 heb ik een nieuwe opleiding ontwikkeld. Wine Entrepreneur. 

Wine Entrepreneur is een onafhankelijke opleiding van één jaar, het is een vervolg op het Wijnbrevet (SWEN 3) en/ of vergelijkbaar niveau bijvoorbeeld (WSET 3). Wine Entrepreneur is een opleiding die afwijkt van de traditionele wijnopleidingen in Nederland. In deze opleiding worden vernieuwende uitgangspunten gevolgd in vergelijking tot de meeste andere wijnopleidingen. (deze zijn vaak een verdieping op feitenkennis) De nadruk in deze opleiding ligt in de verdieping van praktische wijnkennis en toepassing in “nieuwe” marketing strategieēn. In september starten we voor het tweede jaar met een nieuwe groep. 

Wil je meer informatie over de Wine Entrepreneur? Zend mij dan een mail 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *