Ruud Weterings: Dat hangt natuurlijk af waar je naar opzoek bent, thuis voor bij de borrel een kerstpakket of wijn voor je horeca zaak… Vandaag wil ik je graag meenemen in de wereld van horeca wijnleveranciers. Vaak krijg ik tijdens mijn trainingen de vraag van ondernemers en managers over het kiezen van een wijn of wijnleverancier. Welke is de beste? Mijn huis wijn komt van de brouwerij (Heineken, Grolsch, Bavaria) Welke leverancier kies je daarnaast? De beste natuurlijk! Wat de beste leverancier voor jou is, bepaal je zelf.

 

De beste wijnleverancier

De beste wijnleverancier, de beste wijnbar, de beste wijn, de beste wijnkenner/sommelier etc.. Jaarlijks worden er lijstjes en wedstrijden gehouden om ‘de beste’ te selecteren. Zonder afbreuk te willen doen aan lijstjes en wedstrijden, je weet ook wel dat de winnaar niet altijd de beste is. Toch zal er voor jou één leverancier de beste zijn, op dit moment. En dat hoeft helemaal niet een winnaar te zijn, of een leverancier van de winnaar.

 

Hoe kom je aan een goede wijnleverancier?

Wat heb je nodig kan ik beter vragen…Wát is een goede leverancier voor jou? Wat vind jij belangrijk?

 ✓ Scherpe prijs

 ✓ Stabiele kwaliteit

 ✓ Herkenning van wijnmerk

 ✓ Betrouwbare service

 ✓ Snelle levering

 ✓ Marketingondersteuning

 ✓ Training medewerkers

 ✓ Innovatie/productontwikkeling

 ✓ Persoonlijk contact

 ✓ Marktleider of Lokaal

 ✓ Keurmerken/duurzaamheid

Je kunt vast zelf nog wel wat aanvullen…

Wat je belangrijk vindt, zal verschillen per product of dienst.

Van je wijnleverancier zal je andere eisen (en meer uitgesproken eisen) hebben dan voor je internet- of suikerzakjes leverancier.

 

Focus op de onmisbare producten en diensten voor je bedrijf.

Een goede leverancier kiezen kost tijd, aandacht en energie. Ongemerkt kan je zomaar een halve dag kwijt zijn aan het zoeken en vergelijken van leveranciers voor dingen die voor jou helemaal niet zo belangrijk zijn.

Om geen tijd te verspillen, maak je een lijst van producten en diensten die voor jouw bedrijf of onmisbaar zijn. Het kiezen van leveranciers voor die producten en diensten mag tijd kosten. Bijvoorbeeld: een wijnbar kan geen dag zonder wijn, maar best zonder suikerzakjes en wifi. Voor de minder belangrijke dingen kies je leveranciers die het je makkelijk maken, bijvoorbeeld groothandels en (internet)bedrijven met bezorgservice.

 

Goede klanten krijgen goede leveranciers

Om de beste leverancier te krijgen voor je onmisbare producten en diensten, zal je een goede klant moeten zijn. Draai het maar eens om. Doe jij een stapje extra voor klanten of partners die voor een dubbeltje op de eerste rij willen zitten? Of voor klanten waar je nooit feedback van krijgt?

Als klant kan je veel waarde bieden aan je leverancier. En niet alleen door de facturen op tijd te betalen. Het eerste wat je kan doen om je leverancier te helpen, is duidelijk maken hoe hij je het beste kan helpen.

 

Help je leverancier om de beste voor jou te kunnen zijn

Goede leveranciers hebben als doel om hun klanten zo goed mogelijk te helpen.

De leveranciers van onmisbare producten en diensten kunnen het verschil maken voor jouw bedrijf of project. Je moet ze er wel even bij helpen. Je kan er niet vanuit gaan dat een leverancier wel weet wat jij nodig hebt om je doelen te bereiken.

Hoe kan je leverancier jou helpen? Wat heb je nodig om te groeien en je doelen te bereiken? Wat kan jij doen voor je leverancier? Wat heeft hij nodig om de beste leverancier te worden en te blijven?

 

Ik wil je graag helpen?

Ik help mijn klanten met het vinden van het antwoord. Dat begint eenvoudig met een e-mailtje naar me te zenden of een telefoontje ten plegen. Aanvragen is gratis en kan leiden naar een goede samenwerking!

Klik hier om naar mijn contact gegevens te gaan