De bekende classificatie uit 1855, waar rode wijnen van het Médoc- en zoete witte wijnen uit Sauternes beoordeeld zijn. Keizer Napoleon III vroeg voor de wereldtentoonstelling van Parijs in 1855 om een classificatie voor de beste wijnen van de Bordeaux. De wijnen werden gerangschikt in vijf klassen, de beste wijnen (met als uitgangspunt: hoe hoger de prijs, hoe beter de wijn), 1er Grand Cru Classé, 2ème Grand Cru Classé, enzovoort. Deze lijst is slechts één keer aangepast. In 1973 promoveerde Mouton-Rothschild van 2e tot 1e cru. Andere Chateaus die tot de hoogste classificatie behoren zijn Margaux, Lafite Rotschild, Latour, en Haut-Brion.

Heb jij wel eens een Grand Cru Classé 1855 geproefd? 

Dat kan nu… Wij hebben in samenwerking met Wine Tubes een selectie gemaakt van de beste wijnen. Het is een vrij technisch proces om de wijnen af te vullen in Tubes, die wij niet zelf uit kunnen voeren. Het afvullen van de wijnen in tubes gebeurt in Bordeaux. Er wordt volledig zuurstofvrij afgevuld met behulp van argon. Op die manier blijven de wijnen houdbaar. In het stijlvolle glazen buisje (tube) is ca 1 a 1,5 glas wijn afgevuld van top kwaliteit. Hierdoor is een Grand Cru Classé ineens heel betaalbaar en toegankelijk geworden voor iedereen! 

Unieke aanbieding 

Speciaal voor Wijntraining Online hebben we unieke GRAND CRU CLASSE 1855 wijnbox samengesteld om te genieten van wijnen op TOP niveau. Deze box met vijf TUBES inclusief E-Learning Wijntraining Online, in een prachtige geschenkdoos NU SPECIALE EENMALIGE ACTIE   OP=OP   SLECHTS  125 Euro inclusief gratis levering. Kijk boven aan deze pagina onder het kopje aanbieding

Workshop Weet van Wijn

Wil je meer weten van Wijn? Dé gewelvenkelder van wijnhuis Robbers & van den Hoogen bezoeken met ALLE Grand Cru Classé wijnen?  Op 18 Mei in het Nederlands Wijnmuseum te Arnhem. Je doet vooral praktische kennis op (inclusief lunch) aanmelden en inschrijven. 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *