Ruud Weterings: Erkenning van Wijndiploma’s is een noodzaak voor mensen die beroepshalve een wijnopleiding volgen. Daarnaast zijn er ook mensen met wijn als hobby, die een serieuze wijnopleiding willen volgen. Beide categorieën verdienen het om degelijk en objectief te worden geëxamineerd. Een succesvolle wijntraining dient te worden bekroond met een betekenisvol diploma, het onomstotelijke bewijs dat de je een bepaald kennisniveau hebt. 

SWEN diploma

Het SWEN diploma heeft een officiële status en is vergelijkbaar met buitenlandse vakdiploma’s. Een objectieve beoordeling van het niveau van de wijnexamens en het examineren is daarom noodzakelijk. Om die reden is door de branche in 1980 de Stichting Wijn Examens Nederland, afgekort SWEN, opgericht. De SWEN toetst de examens van instituten, scholen, organisaties en ondernemingen die wijnopleidingen verzorgen. De toetsing houdt in dat vastgesteld wordt op welk niveau ieders examen staat. Er wordt op toegezien dat de examens professioneel en objectief worden afgenomen. 

Met Wijntraining Online direct je SWEN diploma

Wil je als hobbywijnkenner of als medewerker van horeca / wijnspeciaalzaak je wijnkennis vergroten? Met het E- learning│Game Learning progamma vind je hét interactieve digitale leermateriaal voor het officieel erkende Wijnbrevet (Niveau SWEN 1 ). In 12 modules beschik je over gedegen wijnkennis. Daarnaast heb je meer dan voldoende praktijkgerichte kennis om er straks voor je werk of je hobby mee aan de slag te gaan.

Zie hier ons overzicht voor Online Wijntraining.

DIPLOMA: Niveau SWEN basis (Wijnvignet)

Binnen twee weken je SWEN 1 diploma behalen? Dit basis wijn e-learning programma is samengesteld door vakbekwame wijndeskundigen/ vinologen i.s.m. diverse branche organisaties. Wat zijn de voordelen?

Officieel erkend SWEN diploma “Wijnvignet” (binnen twee weken mogelijk)

Game learning is leren en oefenen met ‘fun’ gecombineerd.

Gemak versus tijd, leren wanneer en waar het uitkomt.

Eenvoudig doorstromen naar Vinoloog

24/7 beschikbaar overal ter wereld.

Wijnreis naar Valencia 

Zie hier ons overzicht voor Online Wijntraining.

SWEN Opleidingen

Wij hebben verschillende wijncursussen – trainingen en proeverijen voor de beginnende, meer ervaren en zeer ervaren wijnliefhebbers. Onze opleidingen zijn gericht op de Horeca, wijnbranche en particulieren.

SWEN 1 WEET VAN WIJN  meer info

SWEN-2 Wijnoorkonde meer info

SWEN-3 Wijnbrevet/-certificaat meer info

Online Wijnvignet (officieel erkend door de Wijnacademie en de SWEN)

Online Wijnbrevet (officieel erkend door de Wijnacademie en de SWEN)

Graag tot ziens op een van de trainingen!