In de afgelopen maanden is er verwarrende en foutieve berichtgeving omtrent wijnexamens in Nederland naar buiten gebracht. In juli 2015 verklaarde de Stichting Wijnonderwijs (SWON) zonder afstemming met het SWEN-bestuur dat de al jarenlang geldende Stichting Wijn Examens Nederland SWEN-normen niet langer zouden gelden. Dit heeft bij onze klanten en relaties voor veel onrust en ergernis gezorgd en bovendien heeft dit tot veel vragen geleid.

De SVH en SWEN scheppen duidelijkheid in wijnonderwijs. 

De afgelopen dertig jaren is de SWEN een begrip in Nederland en ver daar buiten. De SWON stelt dat diploma’s van SWEN na 1 januari niet meer erkend worden in de branche. Dat is onjuist. “de branche” behelst uitsluitend de branche-organisaties die bij de SWON in het bestuur zitten. In de SWON is o.a. de horeca als branche niet vertegenwoordigd. De op de SWEN-normen gebaseerde diploma’s worden in de horeca, op middelbarescholen en ROC’s gewoon erkend en behouden hun arbeidsmarktwaarde. De Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) schept hier duidelijkheid in. Lees hier meer

Nederlandse wijnkenner tot de beste specialist van Europa

Wij streven ernaar de Nederlandse wijnkenner tot de beste specialist van Europa te maken? Klinkt ambitieus zou je zeggen… Toch denk ik dat dit ons gaat lukken wanneer we de handen inéénslaan met onze huidige strategische en vakbekwame partners. Het vastleggen van de kwaliteiteisen, leermiddelen en een onafhankelijke examen commissie geschiedt met de erkenning regeling van het SVH en normen die vastgesteld zijn door de SWEN. Welke cursus/ opleiding is voor jouw geschikt? 

Lees hier gerelateerde berichten: 

VINOLOGEN OPLEIDING 5.0

WINETRAINING ONLINE ACADEMY® INTRODUCEERT VINOLOGEN OPLEIDING 5.0

WIL JE VINOLOOG WORDEN?

WIJNTRAINING ONLINE UNIEKE LEER METHODE!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *