Het is zomer… nou ja, qua temperatuur dan…  De drang naar rosé wordt dan weer groter. Al is het natuurlijk een wijntype die je eigenlijk het hele jaar wel kan drinken. Maar hoe kies je de rose die bij jou past? Hiervoor geef ik je graag een aantal handige tips

Tip 1: In het algemeen kan je zeggen dat licht gekleurde rosé vaak droger van smaak is. Dus kijk goed naar de verschillende kleuren rosé’s die je kan krijgen. Mooi voorbeeld hiervan is een rosé uit de loire. 

Tip 2: Rosé uit een koel klimaat zijn strakker. De gematigde temperaturen geeft de wijn meer zuren en zullen dus strakker en droger overkomen. 

Tip 3: Ontdek de druif die bij jou past? Vooral in rosé merk je goed de eigenschappen van een druif. Zo is cinsault vaak strak en licht kruidig, geeft tempranillo vaak iets van kersen en de cabernet sauvignon meer bessen.

Tip 4: Donkere rose’s komen vaak uit warmere streken, al zijn er natuurlijk uitzonderingen. Vaak zijn ze hoger op smaak en mede door de warmte vaak met duidelijk wat fruitzoet. De hogere temperatuur in de wijngaard zorgt voor meer suikers in de druif.

Tip 5:   Als je het echt niet meer weet begin je bij de klassiekers. Hou je in ieder geval van kruidigheid dan kies je een Provence. De Provence die bijna geheel in het teken staat voor de productie van rosé wijnen. Voornamelijk blend van druiven als Grenache, Mouvedre, Syrah en Cinsault.

Oh ja … wel lekker koud serveren! 

Wil je meer weten over wijn, misschien ben je wel nieuwsgierig geworden Klik dan hier voor meer informatie

Of Download onze GRATIS Video workshop Klik dan hier voor meer informatie

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *